قرارداد ساختماني
نمونه قرارداد هاي ساختماني
ریال 50,000
loading...
تاریخ:
نمایش: loading...
نمونه قرارداد هاي ساختماني
بانك قرار دادهاي ساختماني-دانلود كليه قرار دادهاي ساختماني شامل 56 نمونه انواع قرار دادهاي ساختماني بر اساس قوانين و مقررات نظام مهندسي و قوانين جاري- داراي فرمت زيپ و وورد با قابليت تغيير- داراي فرمت زيپ و وورد با قابليت تغيير-انواع قراردادها بر اساس نحوه انعقاد پيمان جهت انجام موضوع پروژه-انواع قراردادها بر اساس نحوه تأمين مالی-قرارداد خود اجرا یا تک عاملی (امانی)-قرارداد متعارف سه عاملی (پیمانی)-
قرارداد پیمانکاری ساختمان چیست؟
به طور کلی قرارداد پیمانکاری، قراردادی است که به موجب آن کارفرما، انجام عملی با شرایط معین و در برابر وجه معین، در مدت مشخص را به شخص حقیقی یا حقوقی به نام پیمانکار (مقاطعه کار) واگذار میکند؛ موضوع قرارداد پیمانکاری ممکن است ایجاد ساختمان، حمل و نقل و یا تهیه و تدارک کالا باشد.
حال ساخت و ساز یک ساختمان را در نظر بگیرید که از ابتدا تا انتها چه مراحلی را قرار است طی کند: پیمانکاری تخریب، گودبرداری ساحتمان، بتنریزی، مقاومسازی ساختمان، اجرای اسکلت بتنی، قالببندی ساختمان، محوطه سازی ساختمان، اجرای داربست جهت اجرای نمای پروژه.
حتی میتوانید دقیقتر شوید و اقداماتی که داخل یک ساختمان انجام میگیرد تا آنجا سرانجام قابل بهرهبرداری و استفاده شود را در نظر بگیرید: گچ کاری ساختمان، اجرای تأسیسات برقی ساختمان، نصب آسانسور و راهاندازی آن، لولهکشی آب و فاصلاب، نقاشی و رنگآمیزی ساختمان، کاشی کاری و سرامیک کاری،
اینها تمام مواردی هستند که برای اغلب ساختوسازها به قرارداد پیمانکاری نیاز پیدا میکنند.
مهمترین ارکان نمونه قرارداد پیمانکاری ساختمان:
برای تنظیم یک قرارداد پیمانکاری باید ابتدا طرفین قرارداد به طور دقیق تعیین شده و رابطه آنها با یکدیگر نیز کاملا تبیین شود. قدم بعدی تبیین ماهیت خدمت موضوع قرارداد است. یعنی در قرارداد باید به تفصیل شرح داده شود که کارفرما از پیمانکار چه توقعاتی دارد و میخواهد پیمانکار چه خدماتی را به او ارائه دهد. در این مرحله از قرارداد بدون در نظر گرفتن ضمانت اجراهای موثر مثل جبران خسارت نمیتوان کنترل لازم بر پیمانکار برای پیشبرد کار را تامین کرد.
جهت تنظیم قرارداد پیمانکاری باید به موارد زیر توجه کرد و این موارد را در قالب مواد گوناگون در قرارداد پیمانکاری با هر موضوعی گنجاند. ما در ادامه مطلب بندهای مهم را به تفصیل توضیح خواهیم داد.
- طرفین قرارداد: اولین مورد در زمینه اصول انعقاد قرارداد و پیمانکاری، مشخصات طرفین قرارداد اعم از پیمانکار و کارفرما است که باید در قرارداد بهدقت تبیین شود. درصورتیکه طرف قرارداد شخص حقوقی باشد باید صاحبان امضا مجاز و اطلاعات شخص حقوقی بر اساس آخرین روزنامه رسمی در قرارداد قید شود.
- موضوع قرارداد: موضوع قرارداد دومین اصول انعقاد قرارداد و پیمانکاری است. یکی از بندهای بسیار مهم در تنظیم قرارداد تبیین روشن و شفاف موضوع قرارداد توسط کارفرما است. در این قسمت تمام انتظاراتی که کارفرما از پیمانکار دارد باید بهدقت و بهصورت واضح طرح گردد تا از بروز اختلافها در فرایند اجرای قرارداد جلوگیری شود.
- شرایط عمومی و اختصاصی قرارداد: در قراردادهای پیمانکاری با هر موضوعی ازجمله قرارداد پیمانکاری ساختمان طرفین قرارداد تحت عنوان شرایط عمومی و اختصاصی تمام شروط خود را در قرارداد قید میکنند. در ذیل شرایط عمومی شرایطی درج میگردد که در تمامی قراردادهای پیمانکاری یکسان است و این شروط غیرقابل تغییر و غیرقابلاجتناب است در مقابل این شرایط عمومی، شرایط اختصاصی قرار دارد که با توجه به اوضاعواحوال و شرایط هر قراردادی تنظیم میشود.
- تعهدات طرفین قرارداد: در قرارداد پیمانکاری مادهای در قرارداد گنجانده میشود که در آن کارفرما، پیمانکار را نماینده خود در مدیریت و اجرای پروژه قرار میدهد و تمام وظایف و تعهدات پیمانکار که مدنظر کارفرما است باید در این ماده درج گردد. از جمله تعهداتی که در این ماده بر عهده پیمانکار قرار میگیرد عبارت است از تهیه نقشه و دریافت مجوزهای لازم از مراجع مربوطه، استخدام پیمانکارهای فرعی، تهیه مصالح و ماشینآلات موردنیاز، حفظ امنیت کارکنان کارگاهی و … .
- فسخ قرارداد: اصل در تنظیم هر قراردادی این است که قرارداد الزامآور است و طرفین جز در موارد تصریحشده در قرارداد حق فسخ و برهم زدن قرارداد را ندارند. ازجمله مواردی که میتوان حق فسخ برای طرفین در نظر گرفت تخلف طرفین در اجرای مفاد قرارداد است.
- حلوفصل اختلاف: در هر قراردادی این امکان وجود دارد که طرفین در تفسیر و اجرای قرارداد به اختلاف بخورند. در این حالتها باید مرجعی برای حل اختلاف در قرارداد مشخص گردد.
- فورس ماژور: ازجمله اصول انعقاد قرارداد و پیمانکاری درج مادهای تحت عنوان فورس ماژور یا قوه قاهره است. منظور از فورس ماژور شرایط غیرقابلاجتناب و غیرقابلپیشبینی و دفع است که طرفین قرارداد را از انجام تعهدات بازمیدارد. در این ماده باید شرایطی که بهعنوان فورس ماژور قابلقبول است باید درج گردد.